Mellow Mood Group Mellow Mood Group - City Hotels
hotelek Mátyás Pilvax
Budapest • Hungary
Főoldal » Budapestről » Ajándékötletek » 

Ajándékötletek

Szalámi

Pick TéliszalámiA leghíresebb magyar szalámit a Pick cég gyártja. A Pick szalámi különlegessége, hogy fehér nemespenésszel van külseje borítva. A Pick Téliszalámit 1869 óta gyártják, és azóta számos európai országba importálják. Fogyaszthatja szendvicsben felvágottként, vagy önmagában előételként, minden formájában kiváló.


Herendi porcelán

Herendi porcelánA híres Herendi porcelán a magyarországi Herend városának különleges gyártmánya. A porcelán minden egyes darabja kézzel festett. A 18. század közepétől kezdődött meg gyártása, és azóta a világ minden részén megtalálható. A Herendi Porcelánmanufaktúra boltjai New York-ban, Pekingben, Sydneyben és a világ szinte összes nagyvárosában árusítják a gyönyörű porcelánt. Lepje meg családját vagy barátait, ajándékozzon nemes Herendi porcelánt!


Tokaji bor

Tokaji AszúA Tokaji Aszú az egész világon ismert magyar desszertbor, melyet a Tokaj-Hegyalja borvidéken készítenek. A kiváló termőhely és a érlelés speciális módja, amely a szőlőt aszúvá változtatja, teszi a Tokaji Aszút ilyen különlegessé. A tokaji borok különböző típusai, a Furmint, a Szamorodni, az Aszú vagy a Hárslevelű, mindannyian a borvidék világhírű, kitűnő borai.


Unicum

Zwack UnicumA magyar specialitás, az Unicum egy fekete likőr, mely több mint 40 különböző gyógynövényt tartalmaz. Gyártója a Zwack család, akik immár több, mint 200 éve gyártják az italt, titkos recept alapján. Az Unicum új terméke, az Unicum Next is egyre népszerűbb az országban, a két ital közti különbség az Unicum Next gyümölcs ízesítésében és kevésbé keserű utóízében rejlik.


Pirospaprika

A pirospaprika gyakran használt fűszernövény a magyar konyhában. Az ország déli, melegebb vidékein termesztik, a legfontosabb termelők Szeged és Kalocsa. A legenda szerint ebben a két régióban az emberek átlagéletkora magasabb volt, mint az ország többi részén, és a tudósok szerint ez a sok pirospaprika fogyasztásának volt köszönhető. A Magyar pirospaprika világszerte ismert gyönyörű piros színéről és kiváló ízéről. A pirospaprika lehet csípős vagy édes, ám a túl csípős íz nem jellemző a magyar ételekre, melyek ebből az ízletes zöldségből vagy tört, szárított változatából készülnek.

budapest city hotels and restaurants
Error message