Mellow Mood Group Mellow Mood Group - City Hotels
Margitsziget city hotelek budapesten
Budapest • Hungary
Főoldal » Budapestről » Budapest » 

Budapest

Parlament

Parlament - Budapest, MagyarországA Budapesten található Magyar Parlament, mely az Országgyűlés helyszínéül szolgál, 1987 óta képezi a Világörökség részét. A Parlament a város pesti oldalán helyezkedik el, a Duna partján. Az épület neogótikus stílusban épült, és a város legmagasabb építményeinek egyike. Amennyiben Budapesten tartózkodik, semmiképp ne hagyja ki ennek a gyönyörű, gazdag díszítésű épületnek a megtekintését!


Halászbástya

Halászbástya - BudapestA Halászbástya a Budai Vár falára épült. Hét tornya a hét honfoglaló törzs vezéreit szimbolizálja. A tornyok között márvány lépcső húzódik meg. A belső udvaron az első magyar király, Szent István szobra áll, és a bástya lábainál Hunyadi János és Szent György szobrait tekinthetik meg a látogatók.


A Budai Várnegyed és a Királyi Palota

Budavári Királyi PalotaA Budai Várnegyed 1987 óta az UNESCO Világörökség része. A budai Királyi Palota a Várhegy tetején helyezkedik el, a Budai Várnegyedben, amely gyönyörű barokk házairól és épületeiről ismert. A Királyi Palota a 13. századtól kezdve folyamatosan épült, és a magyar történelem utolsó 7 évszázadában számos királyunknak szolgált székhelyéül. Ma ez a fantasztikus épület több olyan híres magyar múzeumnak is otthont ad, mint a Nemzeti Galéria és a Budapesti Történeti Múzeum. A varázslatos Királyi Palota, a múzeumok, a Várnegyed régi kort idéző utcácskái és a csodálatos panoráma a Duna pesti oldalára mind turisták, mind kirándulók számára felejthetetlen élményt nyújtanak.


Hősök tere

Hősök Tere - BudapestA Hősök tere Magyarország legnagyobb tereinek egyike. A tér közepén a Millenniumi Emlékmű áll, mely a 7 honfoglaló magyar törzs vezéreinek állít emléket, akik a 9. század végén telepedtek le a Kárpát-medencében. A téren még sok más jelentős magyar történelmi személyiség szobra látható. A Hősök tere tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, hiszen az M1-es metró egyik közvetlen állomása.


Vörösmarty tér

Vörösmarty tér - BudapestA Vörösmarty tér egy kedves kis tér Budapest szívében, mely a Váci utca egyik végében található. A híres magyar költőről, Vörösmarty Mihályról kapta nevét, akinek a szobra a tér közepén áll. A szobor mögött található az oroszlános szökőkút és egy kis park. A téren világhírű süteményeivel (Gerbeaud szelet), éttermében ízletes fogásokkal és sörházában minőségi sörök széles választékával várja vendégeit az elegáns Gerbeaud Ház is. A népszerű Karácsonyi Vásár minden évben ezen a téren kerül megrendezésre, és novembertől Újévig tart. A látogatók minőségi népművészeti és kézműves tárgyak közül válogathatnak, és tipikus magyar ételeket és italokat, például különböző sülteket és kolbászokat, kürtős kalácsot, ízletes mézes süteményeket és forralt bort kóstolhatnak meg. A vendégek szórakoztatásáról egész nap különböző folklór programok gondoskodnak.


A Gerbeaud Kávézó és híres budapesti cukrászdák

Vörösmarty tér, Gerbeaud Kávézó- BudapestAz elegáns Gerbeaud kávéház a Vörösmarty téren, Budapest központjában található, mely az 1-es kis földalatti egyik végállomása. A Gerbeaud Európa egyik leghíresebb, nagy múltra visszatekintő cukrászdája. A csodálatosan felújított, régi épületben vagy kellemes teraszán való ücsörgés már önmagában élvezetes program, és a különleges sütemények (pl. Gerbeaud szelet) megkóstolása igazi gasztronómiai élményt nyújt. A Gerbeaud Ház étteremmel is rendelkezik, melyben a legfinomabb magyar és nemzetközi ételek közül válogathatnak a vendégek, sörházában pedig a világ minden tájáról származó minőségi söröket kóstolhatják meg. A klasszikus Hauer cukrászda szép épületében ízletes süteményeket és fagylaltokat kínál. Különtermei kiváló helyszínt biztosítanak különböző rendezvények és kiállítások számára. A Ruszwurm cukrászda a gyönyörű, történelmi Várnegyedben található. Kiváló választás, amennyiben tradicionális magyar és nemzetközi desszerteket, jégkrémet vagy jó kávét szeretne elfogyasztani.


Váci utca

Váci utca - BudapestA Váci utca a városközpontban található, és Budapest legnyüzsgőbb utcáinak egyike. Népszerű a színvonalas boltokban vásárolgatni szeretők körében, hiszen világszerte ismert márkák képviseltetik magukat számos butikjában. A gasztronómiai élményeket kedvelők is megtalálják itt számításukat, sokféle nívós étterem közül válogathatnak kedvükre.


Margitsziget

Margit Sziget - BudapestA Margitsziget népszerű helyszín a Budapesten kirándulni, kikapcsolódni vágyók körében. Amennyiben szabadidejét a szabadban szeretné eltölteni, a Margitszigeten biciklit, Bringóhintót bérelhet, sétálgathat a sziget gyönyörű sétányain, vagy egy padon ülve a Duna látványában gyönyörködhet. A sziget két híd, a Margit- és Árpád-híd között található, így tömegközlekedéssel Budapest bármely pontjáról könnyedén megközelíthető, különösen azért, mert a sziget az autós forgalom elől elzárt.

budapest city hotels and restaurants
Error message