Mellow Mood Group Mellow Mood Group - City Hotels
múzeumok budapesten Budapesti Történeti Múzeum Mátyás
Budapest • Hungary
Főoldal » Budapestről » Múzeumok » 

Múzeumok Budapesten

Magyar Nemzeti Múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
A Magyar Nemzeti Múzeum gyönyörű épülete már önmagában megér egy megállót, de a magyar történelem fontos helyszíne is, hiszen az 1848-as Szabadságharc egyik állomása volt. A csodálatos múzeumban a magyar történelem összes szakaszát végigkövetheti, a kezdetektől egészen napjainkig.


Szépművészeti Múzeum

Szépművészeti Múzeum - Budapest
A Szépművészeti Múzeum a Műcsarnokkal szemben található, a Hősök tere bal oldalán. A múzeum számos állandó kiállítását tekintheti meg, mint például az Antik Gyűjtemény, az Egyiptomi Gyűjtemény, Régi Képtár, Régi Szobor Gyűjtemény, a Modern Gyűjtemény és számos más, időszakos kiállítást is látogathatnak az érdeklődők.


Művészetek Palotája

Művészetek Palotája - BudapestA Művészetek Palotája 2005-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Ez az egyetlen közép-európai kulturális komplexum, mely az egész világon ismert, különböző művészek munkáit mutatja be, mindehhez az épület a legkorszerűbb technikai eszközökkel felszerelt. A Művészetek Palotája rendszeresen ad otthont klasszikus zenei, opera, színház, világzenei, jazz és könnyűzenei programoknak, de családi és ifjúsági események, szépművészeti kiállítások is várják az érdeklődőket.


Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria - BudapestA Magyar Nemzeti Galéria a budai Királyi Palotában található, és a magyar szépművészet legnagyobb, minden történelmi szakaszt lefedő tárházát mutatja be. Állandó kiállításai például a 19. századi festészet, a Késő reneszánsz és barokk művészet, a 19. századi szobrászat, Késő gótikus szárnyas oltárok, Munkácsy Mihály és Paál László művészete, 20. századi művészet 1945 előtt és 20. századi művészet 1945 után.Képzőművészeti Múzeum

Ludwig Múzeum - BudapestA Ludwig Múzeumban található Magyarország legnagyobb képzőművészeti kiállítása, mely magyar és nemzetközi művészek, például Picasso, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Chuck Close és Tatjana Nazarenko alkotásait mutatja be.

Budapesti Történeti Múzeum

Budavári Királyi Palota - BudapestA Budapesti Történeti Múzeum a Királyi Palotában található, és a magyar főváros több évszázados fejlődését mutatja be. Állandó kiállításai: Budapest a középkorban, Régészeti feltárások Budapesten, A középkori Buda műremekei, Gótikus szobrok a 18. századból, és még sok más, érdekes időszakos kiállítás.

budapest city hotels and restaurants
Error message