Mellow Mood Group Mellow Mood Group - City Hotels
city budapest
Budapest • Hungary
Főoldal » Budapestről » Templomok » 

Templomok

Belvárosi Ferences templom

Belvárosi Ferences templom - BudapestA Ferences templom eredetileg a 13. században épült. Azóta a török uralom alatt lerombolták, de a Ferencesek újjáépítették. Ezután a törökök meghagyták a templomot, és kihasználva az épület adottságait, mecsetté alakították át. A templomot a 18. században, barokk stílusban újították fel, és ezt a formáját láthatják ma is az érdeklődők.

Belvárosi Pálos templom

A Pálos templom Pest legrégibb épülete. Eredetileg a 12. században, román stílusban épült. Mint sok más templom Magyarországon, sajnos részben ez a templom is a tatárok pusztításának áldozatává vált, utána pedig a törökök mecsetként használták. Egy hatalmas tűzvész után, a 18. században építették barokk stílusban újjá, és gyönyörű, neoklasszikus belsővel látták el a templomot.


Mátyás-templom

Mátyás templom - BudapestA templom nagy Magyar királyunkról, Mátyás királyról kapta nevét. A 14. században épült, de a török uralom idején mecsetként használták, a freskókat lerombolták és minden bútort eltávolítottak a templomból. Ebben az időben a templom egy Mária-jelenés helyszíne volt, Szűz Mária megjelent az imádkozó muszlimok előtt. A török megszállás után az eredetileg gótikus stílusú épületet barokk stílusban építették újjá, így kapta meg a 19. századi felújításokkal kiegészülve mai, végső formáját.


Szent István Bazilika

Szent István Bazilika - BudapestA neoklasszikus stílusú Bazilikát államalapító királyunkról, Szent Istvánról nevezték el. A Parlament mellett ez Budapest legmagasabb épülete. 54 éven keresztül épült, és a 20. század elején fejezték be. A vendégek 364 foknyi lépcső megmászása után, vagy liftet használva a dómból csodálatos, 360°-os budapesti panorámát élvezhetnek.

budapest city hotels and restaurants
Error message